Home

Onze onderneming is gericht op de bevordering van de hedendaagse kunst. 

 Wij organiseren collectieve en/of privé-tentoonstellingen. 


Amedeo Arena studeerde kunstgeschiedenis in de “Famous Artists School” van Zürich (Zwitserland), waar hij het diploma van ‘Kunsthistoricus’ behaalde. 
Daarna studeerde hij 4 jaar aan de “Koninklijke Academie voor Schone Kunsten” in Dendermonde (België). 
Tijdens deze periode maakt hij kennis met hedendaagse kunstenaars van verschillende nationaliteiten waaronder : Rik Beetens, Johan Van Vlaanderen, Werner Edebau, Kamra, Dirk Ghys, Willem den Dunne, Nunziante A., Harwan... 
Om de kunst in al zijn vormen beter te kunnen promoten creëerde hij begin 1990, samen met een groep kunstenaars, de VZW ACS, conform de belgische wetgeving. 
Dit stelt hem in staat de AmArtgallerybrussel op te richten in het lokaal van “Métiers d’Art de Bruxelles”, onder het voorzitterschap van de heer Debouverie Patrick. 
Hij beheert deze galerij, gelegen nabij de Avenue Louise in Brussel, een decennium lang, met in het bijzonder tentoonstellingen van de reeds hierboven genoemde kunstenaars. 
Als “Art Director & Curator” reist hij vele jaren rond in verschillende landen om er diverse tentoonstellingen te organiseren. 
 
Als referenties mogen we vermelden : directeur van het Museum Oud Sint-Jan te Brugge, de heer Blommaert Luc, alsook kunsthistoricus en artistieke curator, de heer Hubert Jean-Christophe. 
Hij werkt eveneens in nauwe samenwerking met de directeur van het Museum MIIT Turijn, de heer Folco Guido, waarmee hij, als curator, in 2015 en 2016 in het Museum Oud Sint-Jan te Brugge tentoonstellingen organiseerde van Antonio Nunziante (dé nr. 1 als Italiaanse “metafysische” schilder en beeldhouwer). 
Deze tentoonstelling met europees bereik, parallel met die van Piccasso en Miro, werd geopend door Hare Majesteit Prinses Léa van België. 
Momenteel fungeert hij als “Art Director& Curator” binnen de ArenArtbrussels  


Succes is niet zomaar een toeval. 

In een mondiale artistieke concurrentie, die steeds complexer en moeilijker wordt,
moet je talent hebben en de benodigde middelen inzetten om opgemerkt te worden. 

  
Daarom.....DOE MEE !